ervaren bruidsfotograaf geertje vierhout fotografie

KOSTEN BRUIDSFOTOGRAAF

Waarom een goede reportage geld kost

Kies je voor een goedkope fotograaf of een goede fotograaf?

Een eerlijk verhaal over de kosten van bruidsfotografie.

Wist je dat ‘goedkope bruidsfotograaf’ en ‘wat kost een bruidsfotograaf’ twee van de meest gebruikte zoektermen zijn in Google mbt bruidsfotografie? Ik hoop niet dat jíj via de zoekterm ‘goedkope trouwfotograaf’ hier beland bent 😉! Dan raad ik je aan snel verder te zoeken en hoop ik dat je iemand anders vindt. Een goedkope trouwfotograaf, dat wil ik namelijk niet zijn. Sterker nog: dat kán ik niet zijn om iets moois voor jullie te maken. Overigens ben ik ook zeker niet de duurste fotograaf, maar ik vraag wel reële prijzen. Op deze pagina leg ik je uit waarom een trouwreportage nu eenmaal geld kost.

 

KOSTEN TROUWFOTOGRAAF

Soms vragen mensen mij: “waarom is een trouwreportage zo duur? Bij die of die is het veel goedkoper.” Die vraag zou ik graag omdraaien: “Waarom is die andere fotograaf zo goedkoop?!” Als je van beroep trouwfotograaf bent dan kán je niet voor de prijzen die ik soms hoor een volwaardige reportage aanbieden en er ook nog iets aan overhouden om van te leven. 

Het is waar dat het veel geld lijkt “voor één dag werken”. Maar wist je dat er voor elk uur fotografie zeker nog 2 a 3 uren werk volgen aan o.a. uitzoeken en bewerken van de gemaakte foto’s? Reken dat eens uit voor een bruiloft van bijvoorbeeld 12 uur! Alle foto’s worden zorgvuldig uitgezocht en nabewerkt op kleur en helderheid. Er zijn voor en na de bruiloft gesprekken met bruidsparen. 

Ook het opmaken van een mooi album kost tijd. En dat album wordt natuurlijk niet goedkoop bij Kruidvat of Hema afgedrukt maar bij een vaklab zodat je echt een kwaliteitsalbum krijgt. 

wat kost een bruidsfotograaf

VERSCHIL HOBBYFOTOGRAAF EN PROFESSIONELE FOTOGRAAF

Daarnaast zijn er veel dingen die je misschien niet ziet, maar die wel het verschil maken tussen een hobbyfotograaf en een professionele bruidsfotograaf. Het hebben van voldoende apparatuur én reserveapparatuur, een krachtige computer met professionele software en het zorgen voor goede backup van jullie foto’s zijn nog maar een paar voorbeelden die maandelijks (veel) geld kosten. Spullen moeten regelmatig vervangen worden, en ook bijscholing is niet gratis. En dan zijn er ook nog de btw/inkomstenbelasting en verzekeringen die betaald moeten worden. Oeps, dan blijft er van 1000 euro voor een reportage inclusief album opeens heel weinig meer over!

“Wat kost een bruidsfotograaf?” is natuurlijk een goede vraag, maar kijk ook eens verder dan de prijs! Veel mensen die besparen op de kosten voor een fotograaf krijgen later spijt. De foto’s zijn toch niet wat ze er van gehoopt hadden. Of er viel regen en de hobbyfotograaf wist niet hoe daar mee om te gaan. Een trouwdag kost veel geld, maar kijk eens wat je uitgeeft aan een trouwjurk die je één keer draagt. Waarom zou je dan besparen op je foto’s die een blijvende herinnering zijn aan deze dag? 

kosten fotograaf

Over Geertje Vierhout Fotografie

Inmiddels heb ik al 17 jaar ervaring als bruidsfotograaf, waarvan 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Ik heb honderden bruidsparen gefotografeerd op allerlei locaties, in weer en wind en door heel Nederland.  Als je meer over mij wilt weten lees dan deze pagina.

Meer informatie over trouwreportages vind je hier en als je de laatste blogs bekijkt zie je mijn meest recente werk.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Nu ben je waarschijnlijk benijd naar de daadwerkelijke kosten. Ik heb verschillende pakketten samengesteld, maar elk pakket is helemaal naar eigen wens aan te passen. De prijzen zie je op deze pagina. In de brochure vind je nog meer informatie, deze vraag je aan via het contactformulier.

Wat kost een bruidsfotograaf – ©Geertje Vierhout

 

Geertje is een professionele, gezellige fotograaf die alle momenten ongemerkt en mooi vastlegt