trouwen op de boot

Trouwen op de boot – Patrick & Gérianne – 28-08-2020

Trouwen op de boot – Patrick & Gérianne – 28-08-2020

silhouette bruidsfoto

Bruiloften in coronatijd zijn even volop in het nieuws. Minister Ferd Grapperhaus trouwde zelf ook en het bleek moeilijk om continu 1,5 meter afstand te bewaren. Logisch, want een bruiloft is juist een feest van nabijheid! Dan is het niet altijd makkelijk, maar de meeste mensen doen zeker hun best hiervoor! Ook op de bruiloft van Patrick en Gérianne waren de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en dat verliep allemaal super. Na de natte (maar mooie!) bruiloft van woensdag rekende ik vrijdag op nog een natte dag. Maar de buien bleven uit, en dat was voor dit bruidspaar heel fijn: ze wilden graag buiten trouwen op de boot; en dat kon nu gelukkig doorgaan.

Bij zowel Gérianne als Patrick fotografeerde ik kort iets van de voorbereidingen en daarna was het tijd voor een mooie ‘first look’ buiten bij de deur. Daarna vertrokken we naar de IJssel bij Mastenbroek voor de fotosessie bij de Vreugderijkerwaard. De regen bleef uit, maar wind was er wel en dat was af en toe lastig met de sluier 😉 Maar de combinatie met de mooie Hollandse luchten leverde het wel hele mooie plaatjes op!

Kiekeboe! Deze vond ik zo hilarisch; ik moest hem er bij doen (goed kijken) 🙂

Na de fotosessie was er koffie bij Gérianne thuis, daarna vertrokken we naar Kampen. Trouwen op de boot zei ik al; en dat gebeurde op de ‘Veerman van Kampen’. Tijdens de ceremonie moest de boot aangemeerd blijven liggen, maar na de plechtigheid gingen we een eindje varen en was er een heerlijke lunch aan boord. De hele dag werd in goede banen geleid door Margriet van Puur trouwen. Zo hoefde niet één van de gasten ceremoniemeester te zijn en werd alles tot in de puntjes geregeld, heel fijn!

trouwen op de boot in Kampen
opa bleef foto’s maken 🙂
trouwen op de boot

Na de boottocht werd er aangemeerd ter hoogte van de Bovenkerk en kon het hele gezelschap zo naar de kerk lopen. Daar werd het huwelijk ingezegend in een bijzondere kerkdienst. Vanwege de coronabeperkingen mocht er niet gezongen worden door de gasten maar er was voor hele mooie muziek gezorgd. Het orgelspel met trompet in de bovenkerk klonk fantastisch mooi en ook de muziek en zang van Glen en José met band was prachtig. (Alle mensen zaten overigens netjes op ruime afstand van elkaar, maar door gebruik van telelens lijkt dat niet altijd zo op sommige foto’s)

trouwen in de grote kerk in Kampen
De fles ontsmettingsmiddel is een detail wat ik weg zou kunnen halen; maar het hoort wel helemaal bij deze tijd.
grote kerk kampen

’s Avonds was er een bbq en feest bij Pier 16 in Nagele. Er kwamen intussen wel wat buien over, maar daar hebben we weinig last van gehad. De zon piepte nog even tussen de wolken door en we hebben nog heel snel 5 minuten tijd ingepikt voor een paar foto’s aan het strand van het ketelmeer. Er was een mooie back-drop met bloemen gemaakt om alle gasten voor te fotograferen en natuurlijk moest het bruidspaar daar zelf ook even poseren 😉

fotoshoot bij zonsondergang

Aan het eind van de avond was er nog een verrassing waar bijna niemand van wist: Blaaskapel de Útlopers uit Sneek kwam nog even wat extra sfeer brengen. Er mocht uiteraard niet massaal gedanst worden, en er werd dan ook buiten gespeeld, maar de stemming zat er goed in 🙂

dweilorkest op de bruiloft

Na dit muzikale festijn zat de lange, maar mooie dag er voor mij op en reed ik moe maar tevreden naar huis. Patrick en Gérianne, bedankt dat ik deze dag van begin tot eind voor jullie vast mocht leggen. Heel veel geluk gewenst met elkaar!

ceremoniemeester: Puur trouwen
trouwlocatie: De veerman van Kampen
feestlocatie: Pier 16
bloemen: Bloemijn
trouwauto: Nostalgico
videograaf: A Lovestory
(rest volgt)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *