ervaren bruidsfotograaf geertje vierhout fotografie

Trouwen in Groningen – Jil & Anna – 19 mei 2022

Trouwen In Groningen – Rietland Zuidwolde

trouwreportage van Jil en Anna in groningen

Trouwen in Groningen

19 mei, wat een mooie dag om te trouwen… wij deden dat zelf ook heel lang geleden op deze zelfde datum 🙂 Maar deze 19e mei mocht ik naar het hoge Noorden, waar in Groningen Jil en Anna elkaar trouw beloofden. Geen fotosessie, maar gewoon vastleggen wat er gebeurt; dat was de wens van dit bruispaar. En zo was ik in de Pepergasthuiskerk bij de fijne en vrolijke viering; met veel muziek en mooie woorden. De ringen werden gewisseld en de handen verbonden als symbool van liefde en trouw.

Na de viering gingen we naar ‘Rietland‘ in Zuidwolde; iets buiten de stad, waar de rest van de dag doorgebracht werd met familie en vrienden. Ook hier mocht ik de sfeer vastleggen; gezelligheid, muziek, ‘shared dining’… en tussen dat alles door heb ik snel een paar foto’s gemaakt van het bruidspaar samen. Een hele kleine selectie van deze fijne bruiloft zie je hier!

kerkelijk huwelijk in de pepergasthuiskerk in groningen
trouwen190522 0003
erwin de vries zingt op blote voeten een lied op de bruiloft
trouwen190522 0002
trouwen190522 0005

Handfasting heet dit bijzondere ritueel, het is een oud Keltisch gebruik waarbij de polsen van het bruidspaar tijdens de ceremonie worden samengebonden. Het is afkomstig uit het oud-Noorse hand-festa dat te maken heeft met het sluiten van een overeenkomst door het schudden van elkaars handen. Bij een huwelijk staat het symbool voor een figuurlijke maar dus ook een letterlijke verbinding tussen bruid en bruidegom.

handfasting ritueel in de kerk
handfasting

Feest bij Rietland Zuidwolde

feest bij het rietland in zuidwolde
trouwen190522 0010
trouwen190522 0011
trouwen190522 0014
 rietland zuidwolde
het rietland, een mooie trouwlocatie in zuidwolde bij Groningen

Ga je ook trouwen in Groningen? Ik ga graag met jullie mee, naar Groningen, maar ook naar elke andere plaats in Nederland 🙂 Vraag de brochure aan voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *