trouwen en corona

trouwen en corona – bruiloften in coronatijd

Trouwen en Corona

Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat er op een bruiloft mondkapjes gedragen zouden worden? We hadden er smakelijk om gelachen denk ik. Toch werd dit realiteit, net als afstand houden, elleboog-felicitaties, handen ontsmetten en ga zo maar door. In deze kleine terugblik op 2020 een aantal foto’s rondom trouwen en corona, foto’s die ik in een “normaal” trouwjaar niet had kunnen maken. Want hoe vervelend het ook allemaal is en was, ik heb ook dit vastgelegd, als herinnering voor later. Want het was onderdeel van bijna alle bruiloften dit jaar, en zal dat ook nog wel even blijven.

Waren de bruiloften daardoor minder leuk? Nee zeker niet! Dat zie je ook in het jaaroverzicht in de vorige blog: een mooie slideshow met hoogtepunten van het trouwjaar 2020. En wat mocht ik ondanks deze crisis nog veel bruiloften vastleggen; iets waar ik heel dankbaar voor ben! Het waren stuk voor stuk prachtige, lieve, intieme en mooie bruiloften, variërend van 6 tot 100 personen, afhankelijk van de geldende maatregelen.

Afstand, ontsmetten, en elleboogjes

1,5 meter afstand, en stickers en linten in allerlei soorten en maten op de vloer… juist op een bruiloft voelt die afstand zo onnatuurlijk…

en handen ontsmetten… nog één van die eerste maatregelen die ingevoerd werden

Bruiloften met een heel klein gezelschap; soms alleen maar de ouders en een paar broers en zussen.

Dit was één van de eerste bruiloften in coronatijd; een korte kerkdienst maar niet zonder Zijn zegen willen beginnen. Ontroerend mooi.

De zegen ontvangen, met gehandschoende handen

Een kerkdienst waar de gasten ver uit elkaar zitten maar waar nog wel muziek gemaakt kon worden

Na de dienst de banken weer schoonmaken, vele handen maken licht werk

Afstand houden bij het overhandigen van het trouwboekje

Elleboog-felicitaties (en soms ook een stiekeme knuffel…)

Videobellen met gasten die niet konden komen, omdat het maximum aantal al was bereikt

ook afstand houden in de kerk, en daarom verboden toegang in bepaalde banken…

Die lelijke rode bordjes probeer ik dan door een laag standpunt te kiezen maar op vlaggetjesversiering te laten lijken 😉

De namasté-groet zag ik ook vaak voorbijkomen

Groepsfoto’s op afstand, en soms ook even niet; want voor een kort moment op de foto bij elkaar staan mocht in sommige gemeentes soms wel.

Toen kwamen de mondkapjes… persoonlijk vind ik dat nog steeds een vreselijke maatregel en ik hoop dat die wordt afgeschaft zodra het kan. Ik kan en wil er niet aan wennen, al die bedekte gezichten. Maar het levert wel bijzondere beelden op…

Sommige bruidsparen lieten speciale mondkapjes drukken voor de trouwdag

Hier wordt nog even een kat de kerk uitgedragen voor de dienst begint 😉

al had die kat had verder niets met corona te maken, de foto vind ik zo grappig 😉

Nog een fenomeen van trouwen en corona… de drive through! De gasten die niet kunnen komen kunnen zo toch even een blik op het bruidspaar werpen en de felicitaties overbrengen.

trouwen in 2021

Zo zag ik afgelopen jaar heel wat creativiteit bij de bruidsparen en werd er gedacht aan wat wél kon in plaats van wat niet kon. Wat 2021 brengt weten we niet. Er zijn al weer een aantal bruiloften uitgesteld, maar er staan gelukkig ook dit jaar nog een aantal bruiloften in de agenda. Hopelijk kunnen ze doorgaan en kunnen er weer mooie foto’s gemaakt gaan worden.

Ik heb nog een paar plekjes vrij in de agenda dus als je gaat trouwen vraag dan de brochure aan of kom kennismaken (via videobellen bijvoorbeeld). Ik leg graag alles van jullie dag vast, de liefde die er is, en ook de dingen er om heen, omdat dat ook deel uitmaakt van jullie trouwdag en herinneringen! Kijk voor het complete overzicht van 2020 de vorige blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *