rondreis Lapland – Noorwegen – Noordkaap – Lofoten – juli 2013

De vakantie zit er weer op… we maakten dit jaar een prachtige reis naar het hoge Noorden van Europa. We vlogen naar Rovaniemi in Finland waar een huurauto klaar stond. Vandaar reisden we naar Noorwegen; naar de Noordkaap, Vesteralen en de Lofoten om via Zweden weer in Rovaniemi te eindigen. Voor wie dat leuk vindt hieronder een uitgebreid fotoverslag; trouwfoto’s volgen weer snel ๐Ÿ™‚ย 

Noorwegen… land van de Noordkaap; heel vreemd om midden in de nacht met honderden mensen te staan kijken naar de zon die niet onder gaat… op deze foto’s lijkt het donker, maar dat is het tegenlicht-effect, het blijft er gewoon (nou ja, gewoon?) de hele nacht licht.

Noorwegen…. land van vogels…. we maakten een geweldige vogelexcursie bij Gjesvaer en hoewel ik voor het eerst van mijn leven een beetje zeeziek geweest ben was het prachtig! Bijna 2 uur gevaren om een vogelrots en duizenden papegaaiduikers gezien (eindelijk dan toch eens!)

wat een leuke vogels zijn het… gelukkig zaten er wat scherpe foto’s bij; want (zeeziek) vanaf een schommelend bootje fotograferen is best lastig ๐Ÿ˜‰

zee-arend

rotsen vol Jan-van-Genten

Nog meer papegaaiduikers ๐Ÿ™‚

hier vliegt een zee-arend voor de jan-van-genten langs

We zagen meeuwen, aalscholvers, zeekoeten en nog veel meer. En zeehonden zagen we ook nog ๐Ÿ™‚

Noorwegen… land van spiegelende meren

…van mooie vergezichten

…van schitterende fjorden

…van prachtige kusten

kust bij Andenes

….land van mooie haventjes

…land van witte strandjes…
We waren 7 jaar geleden al eens naar de lofoten en vesteralen geweest; maar toen hadden we 2 weken lang slecht weer en was het ontzettend koud; vooral hier. Dit keer hadden we juist prachtig weer, met blauwe luchten en zonneschijn; echt geweldig!

…land van de middernachtzon

…land van diepblauwe fjorden

…en oude vissershuizen

…van spiegelende haventjes

…van schreeuwende meeuwen.. ๐Ÿ™‚

…van mooie vissersdorpjes zoals Reine

Dit is maar een kleine indruk; eigenlijk is het niet in foto’s te vangen hoe mooi het daar is. Het was een prachtige reis; ook best een vermoeiende reis waarbij we bijna elke dag weer verder trokken of soms 2 nachten ergens waren; maar absoluut de moeite waard en wat hadden we dit keer geluk met het weer; op de Lofoten hadden we zelfs een dag 26 graden ๐Ÿ™‚

8 reacties

 1. Met dit weer wil ik er ook naar toe! Prachtig!
  Maar de kans dat het ook 10 graden kan zijn midden in de zomer, houdt me vooralsnog tegen…

 2. WAUW echt supergaaf zeg!! Wat een mooie foto’s.. Wij zijn al in Lapland en Zweden geweest, maar ik zie het al we MOETEN ook naar Noorwegen ๐Ÿ˜‰ Supergaaf!

 3. Prachtig Geertje! Ben ooit ‘onderin’ Noorwegen geweest… Toch nog maar is teruggaan en de ‘bovenkant’ bezoeken! Wauw!

 4. Mooie foto’s van de rondreis Lofoten en Noordkaap.
  Is het stuk vanaf Rovanimie richting Noordkaap ook de moeite? (Lapland) We twijfelen om alleen naar de lofoten en Noordkaap te gaan. Waar hebben jullie de reis geboekt?

  Bedankt voor je reactie!

  Groeten
  Jozina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *