bruidsreportage in de regen – Pieter & Ingrid – 21 december 2018

bruidsreportage in de regen

Bruidsreportage in de regen – Pieter en Ingrid – 21 december 2018

bruidsreportage in de regen

Tja, dit was er dan zo één, zo’n dag dat het geen seconde droog werd. Geen bruidspaar hoopt er op, en het komt ook niet zo heel vaak voor. Van de honderden reportages die ik in de afgelopen 11 jaar gemaakt hebt zijn er denk ik 3 geweest waarop het de hele dag niet droog werd. En dit was dan de 4e 🙂 Maar ook al hoop je er natuurlijk niet op, het is geen enkele reden om de pret te laten bederven, integendeel! Het grootste deel van de dag speelt zich vaak al binnen af, zeker in de winter, en verder is er overal een oplossing voor te bedenken. En als je niet bang bent om een beetje nat te worden kan je juist in de regen hele toffe foto’s maken. Pieter en Ingrid wilden wel met me naar buiten in de regen, paraplu mee, en daar gingen we. Dat ik zelf dan best nat word maakt me helmaal niets uit, alleen loop ik er de rest van de dag wel wat verregend bij 😉 Maar laten we bij het begin beginnen…’s morgens vroeg in Oldebroek.

Het is donker en nat als ik aankom in Oldebroek, maar binnen is het lekker warm. Pieter en Ingrid maken zich beide klaar in Oldebroek, maar mogen elkaar natuurlijk nog niet zien. Ingrid is nog bij de kapper en Pieter is al helemaal klaar als ik aankom. Als Ingrid mooi gekapt terug komt mag de mooie trouwjurk aan die al hangt te wachten. Met hulp van moeder gaat dat prima, en al snel is Ingrid een prachtige bruid. Pieter rijdt ondertussen even een rondje, wat hij geen straf vindt in die snelle audi 😉

bruidsreportage in de regen – dominicanenklooster

Het is nog steeds een beetje donker als Pieter aan komt rijden, maar dan kunnen we de regendruppels extra goed zien in het licht van de koplampen 🙂 Tijd voor de begroeting en elkaar eindelijk bewonderen. Met wat hulp in de auto stappen en dan gaan we naar het dominicanenklooster in Zwolle voor de fotosessie. Dit stond sowieso al op de planning, bij een winterbruiloft is een binnenlocatie wel zo fijn.

Bij het dominicanenklooster maken we zowel binnen als buiten foto’s. Ik fotografeer meestal zonder flitsers, maar deze dag was zo donker dat ik wel wat hulplicht kon gebruiken. Ik had al een tijdje het idee voor de flits-foto bovenaan deze blog in mijn hoofd, en vandaag was er de perfecte dag voor. Niet dat ik persé hoopte op regen voor mijn bruidsparen, maar als het dan toch regent dan moet je er vooral gebruik van maken! Nichtje Lise die mee was heeft fantastisch geholpen met de flitser, al moest ze daar ook voor in de regen lopen. Dank je wel nog Lise!

bruid in het dominicanenklooster

trouwen bij de molen

Vanuit Zwolle rijden we naar molen de Hoop in Oldebroek. Hier staan de daggasten het bruidspaar met een werkelijk oorverdovend lawaai op te wachten 😉

Boven in de molen is de ceremonie, waarbij Ingrid door haar vader wordt binnen gebracht

Na de ceremonie wordt het bruidspaar door alle neefjes en nichtjes toegezongen. Daarna maken we de groepsfoto’s binnen in de molen en aansluitend is er een werkelijk overheerlijke lunch. De lunch begint met een toost met soep, weer eens wat anders dan prosecco of champagne!

Na de lunch is er de kerkdienst in Oosterwolde. Ik maak ondertussen de bedankkaartjes, dat lukt allemaal net voor ik weer naar Nunspeet ga om nog het aansnijden van de taart te fotograferen. Het regent nog steeds, en ik ben toe aan een warme douche, maar voldaan rij ik vervolgens weer huiswaarts. Ik heb weer genoten van deze dag, en het bruidspaar met hun gasten ook, dat was wel duidelijk!

Pieter en Ingrid, hopelijk volgt er na deze regendag een leven vol zonneschijn! Heel veel geluk gewenst met elkaar.

Volg je me al op facebook? Daar zag je ook al een paar foto’s van dit mooie paar. Ook in het nieuwe jaar hoop ik daar weer veel mooie bruidsparen te mogen laten zien. Komende weken hoop ik nog wat terug te kijken op 2018, o.a. met een mooie slideshow, dus kom regelmatig terug of hou de facebookpagina in de gaten. En wil jij een mooie bruidsreportage in de regen óf in de zon in 2019? Neem dan gerust contact op! Fijne jaarwisseling iedereen!!

Adresjes

bruidsjurk en schoenen bruid: The New Bride, Barneveld
-trouwpak en schoenen bruidegom: van de Schootbrugge, Oldebroek
-kapper en visagie bruid: Kapsalon Haarfijn, Elburg
-vervoer: www.passionwithoutlimits.com
bloemen: Bruidswerk van Tien, Oosterwolde
-bruidstaart: bakkerij Schreuder, Uddel
-trouwlocatie: Molen de Hoop, Oldebroek
-feestlocatie: Hotel de Hoeve van Nunspeet, Nunspeet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *