ervaren bruidsfotograaf geertje vierhout fotografie

bruidsfotograaf friesland – trouwen pollepleats – Noha & Peter – 7 september 2017

bruidsfotograaf friesland

bruidsfotograaf friesland – trouwen bij de pollepleats in Westhem

bruidsfotograaf friesland_0061

Het was even rustig op de blog want we hebben genoten van een heerlijke zonnige en relaxte vakantie op Madeira! Daarover later misschien nog een blog. Inmiddels zijn we terug in herfstig Nederland (brrr, dat is wel even wennen) en heb ik de eerste bruiloften al weer achter de rug. Vorige week donderdag trouwden Noha en Peter op de Pollepleats in Westhem en mocht ik afreizen naar Friesland. Een mooi begin van deel 2 van dit trouwjaar!

Noha is de dochter van vrienden en ken ik dus al langer dan vandaag. Dankzij haar ziet onze woonkamer er ook zo prachtig uit, want als interieurstyliste heeft Noha me vorig jaar van de nodige adviezen voorzien 🙂  Ik keek dus ook enorm uit naar deze dag, en het was weer erg moeilijk een selectie te maken voor de blog… Maar hij is eindelijk af, dus geniet maar even mee met dit leuke stel en laat onderaan een berichtje voor ze achter!

bruidsfotograaf friesland_0001

DE schoenen. Jimmy Choo’s. Meer zou ik er niet over hoeven zeggen eigenlijk 😉  Noha is dol op schoenen en een aantal maanden geleden kreeg ik al een foto van deze schoenen ge-appt: Ik heb Jimmy Choo schoenen voor de bruiloft! Helemaal passend bij de jurk die ze speciaal had laten maken. De schoenen gingen dus als eerste op de foto, en natuurlijk maakte ik ook de nodige foto’s van de verdere voorbereidingen thuis in Wezep.

bruidsfotograaf friesland_0002

bruidsfotograaf friesland_0003bruidsfotograaf friesland_0004bruidsfotograaf friesland_0005bruidsfotograaf friesland_0006

Droomjurk en droomschoenen aan, kapsel en make-up gedaan, Peter kan komen om zijn prachtige bruid op te halen!

bruidsfotograaf friesland_0007bruidsfotograaf friesland_0008

Voor de fotosessie blijven we nog in de buurt en gaan we naar het dominicanenklooster in Zwolle, inmiddels een bekende plek voor mij, maar het blijft er mooi. We maken er zowel binnen als buiten foto’s en het is weer genieten met dit stel. Ruim 3 jaar geleden hadden we al geoefend met een beloved-shoot dus ervaring hadden ze al.

bruidsfotograaf friesland_0009bruidsfotograaf friesland_0010bruidsfotograaf friesland_0011bruidsfotograaf friesland_0012bruidsfotograaf friesland_0013bruidsfotograaf friesland_0014bruidsfotograaf friesland_0015bruidsfotograaf friesland_0060bruidsfotograaf friesland_0016bruidsfotograaf friesland_0017bruidsfotograaf friesland_0018bruidsfotograaf friesland_0019bruidsfotograaf friesland_0021bruidsfotograaf friesland_0022bruidsfotograaf friesland_0023bruidsfotograaf friesland_0024bruidsfotograaf friesland_0025bruidsfotograaf friesland_0026bruidsfotograaf friesland_0027

We maken ook nog een paar foto’s bij IJsselvliedt en dan is het tijd om naar huis te gaan, waar de daggasten zich al verzameld hebben. Hier maken we de familiefoto’s op mijn vertrouwde laantje waar ik wekelijks wel wandel.

bruidsfotograaf friesland_0028

High five Loïs 😉 !!

bruidsfotograaf friesland_0029bruidsfotograaf friesland_0030bruidsfotograaf friesland_0031

Bruidsfotograaf Friesland

Na de foto’s en de lunch vertrekken we naar Friesland. Bij de pollepleats in Westhem gaan we de rest van de dag doorbrengen. Een supermooie locatie in het Friese meren gebied.

bruidsfotograaf friesland_0032

Het is nog even de vraag of de ceremonie binnen of buiten gehouden gaat worden. Het is droog, maar wel winderig en niet erg warm. Maar het bruidspaar wil dit graag en met wat dekentjes voor de gasten erbij is het goed te doen. Er wordt gewoon buiten getrouwd!  Voor de zekerheid worden er wat paraplu’s neergezet, maar die blijken gelukkig niet nodig.

bruidsfotograaf friesland_0034bruidsfotograaf friesland_0035bruidsfotograaf friesland pollepleats_0036bruidsfotograaf friesland pollepleats 0049bruidsfotograaf friesland_0038bruidsfotograaf friesland_0039bruidsfotograaf friesland_0052bruidsfotograaf friesland pollepleats _0041bruidsfotograaf friesland_0043bruidsfotograaf friesland pollepleats _0042Tijd voor het jawoord, de kus (jakkes…;-) ) en de ringen!
bruidsfotograaf friesland_0045bruidsfotograaf friesland_0046

Opa en Loïs mogen samen de ringen geven, en opa leest daarbij eerst nog een gedicht voor.

bruidsfotograaf friesland_0047bruidsfotograaf friesland_0048

Nog even tekenen (tja, en dan moet je op t onverwacht iets persoonlijks in het trouwboekje schrijven als ouders, dat valt nog niet mee…) en dan zijn ze echt getrouwd.

bruidsfotograaf friesland_0037bruidsfotograaf friesland_0050

Tijd voor bubbels! En die drinken we op de boot waarmee we naar de kerk varen. Het is een uurtje varen naar de kerk en tijdens de boottocht is er een lekkere high tea. Het miezert nu wel een beetje dus de boot wordt overdekt, maar dat maakt de pret niks minder.

bruidsfotograaf friesland_0053

In het kerkje van Sandfirden (Sânfurd op z’n Fries) wordt het huwelijk ingezegend.

bruidsfotograaf friesland_0054bruidsfotograaf friesland_0055

Na de dienst varen we weer terug naar de pollepleats, de zon gaat er zelfs bij schijnen, en al is het niet heel warm, gezellig is het zeker!

bruidsfotograaf friesland_0056bruidsfotograaf friesland_0057

Bij de pollepleats wacht ons een heerlijk koud en warm buffet, en is er ’s avonds nog een gezellig feest. Moe maar voldaan rijd ik ’s avonds door het stille donkere Friese land weer huiswaarts.

bruidsfotograaf friesland_0062bruidsfotograaf friesland_0061bruidsfotograaf friesland_0063

Noha en Peter, bedankt dat ik jullie mooie dag vast mocht leggen en met jullie mee mocht genieten! Heel veel geluk gewenst met elkaar in Marknesse en we komen jullie stekje daar wel een keer bewonderen!

bruidsfotograaf friesland_0064

-bruidsjurk: coupeuse Lies
-schoenen bruid: Jimmy Choo
-schoenen bruidegom: Floris van Bommel
-kapper bruid: Thijs Voerman, Nunspeet
-make-up: Erika Steenwijk
-vervoer: via vader van de bruid  (Bert Boers)
-bloemen: de Binnentuin, Wezep
High Tea: Noha
-trouw- en feestlocatie: de Pollepleats, Westhem, Friesland
Kerk: kerkje van Sandfirden
-ringen: Mieke Sieraderie, Doornspijk
jansendames
Tot slot deel ik  nog even dit drieluik… ik mocht de zusjes al vaker fotograferen op de laan 🙂  10 jaar geleden en 3 jaar geleden en nu dus opnieuw, hoe leuk!
bruidsfotograaf friesland

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *